Geel goud is een veel gekozen materiaal type voor sierraden waaronder oorbellen. Het is goud met de meest gele kleur en wordt om die reden door veel mensen gedragen. Om het goud stevigheid te geven wordt er gebruik gemaakt van koper en zilver. 14 en 18 karaats goud zijn de meest gebruikelijke keuzes bij geel goud. Technisch gezien kan het uit 24 karaats goud bestaan, maar daar wordt het niet bepaald stevig van. In vergelijking met witgoud is het aantal karaats hetzelfde. De metalen die gebruikt worden en de kleur is alleen anders. Zo wordt er in witgoud gebruik gemaakt van nikkel, zink en soms platina. Als afwerking wordt er rhodium gebruikt. 

Geel goud was vroeger altijd het populairst. Tegenwoordig is witgoud populairder, maar dat betekent niet dat je geel goud al kan afschrijven. Het geeft namelijk een heel eigen toon aan het uiterlijk.

Soorten geelgouden oorbellen

Op het gebied van karaats goud vindt je meestal 14 en 18 karaats goud. Maar naast karaats goud zijn er meer keuzes om te maken.

Oorstekers

Oorstekers zijn de meest gekozen oorbellen om te dragen omdat ze op eigenlijk alle gelegenheden gedragen kunnen worden.

Grote geelgouden oorbellen

De tegenhanger van de oorstekers zijn de grote oorbellen. Deze oorbellen zijn als geelgouden oorbellen een opvallende verschijning en zullen niet op alle gelegenheden gedragen kunnen worden. Wel geven ze een unieke uitstraling aan je outfit.

Veel soorten beeldjes

Als je je oorbellen wilt opleuken kun je kiezen tussen vele beeldjes. Er gaat dan een wereld voor je open omdat er echt enorm veel beeldjes verkrijgbaar zijn.

Geelgouden oorbel vs geelgouden oorpiercing

In de volksmond wordt de oorbel niet gezien als een piercing. Met een oorpiercing worden de andere plekken van het oor bedoeld. Er zijn niet veel oorpiercings gemaakt uit geel goud, meestal wordt er chirurgisch staal gebruikt omdat dit ervoor zorgt dat het minder snel ontsteekt. Daarnaast is geel goud duurder.