Een drie stenen verlovingsring is een prachtige keuze om je geliefde persoon met een aanzoek te verrassen. Meeste drie stenen ringen komen in diamanten stenen voor. Echter, kunnen natuurlijk, afhankelijk van je budget, andere stenen geplaatst worden. Denk hierbij aan, robijnen, saffieren smaragden… Maar de diamant blijft een populaire keuze voor deze type ringen.

Type stenen

Drie stenen ringen zijn een speciale stijl van ringen. De naam zegt zelf dat de ring heeft drie stenen. De meest voorkomende grootte van de stenen is 1 groot diamant met twee kleinere zij diamanten. Soms heb je ook een gelijke grootte tussen alle diamanten. Smaken kunnen verschillen natuurlijk. 

Afhankelijk van je budget kun je ook drie stenen ringen hebben met wat goedkoper stenen zoals robijn of saffier. Sommige doen zelfs een combinatie van diamant met bv, safferein stenen. Zo heb je een groot diamant in het midden en aan de zijkanten heb je kleiner saffieren stenen of juist omgekeerd.

De vorm van stenen gaat meestal in twee categorie types zijn. Je hebt standaar de ronde vorm van stenen en wat kleinere percentage van designs komen ook in vierkant vormen. Afhankelijk de design type kunnen deze vormen ook onderling gecombineerd worden.

De grootte

De diamant grootte speelt natuurlijk een grote rol zowel voor het oog en natuurlijk als voor je portemonnee. Als je dat mooie effect van die drie stenen wenst te hebben en natuurlijk dat schittering van de diamant kwaliteit dan moeten de stenen een minimum grootte hebben. 

Zo is het aan te raden om de midden steen van minuiemm 0.30ct grootte te hebben en de zijstenen van of tussen 0.10-10.12ct grootte. Qua verhouding een grootte zal deze combinatie een prachtige loook en schiitering geven. Een ander comaintie is bv een 0.50ct met een 0.20ct zijstenen. En zo verder natuurlijk. Alles hangt van je persoonlijk situatie af.

De stijl

De stijl van de drie stenen ringen is heel opmerkelijk. Zoals gezegd, komt de ring enkel met die stenen maar dat is niet volledig waar. Want daarnaast kunnen er ook nog wat kleiner zijstenen op de vrije band gezet worden. Zo heeft men een half  bezette ring met stenen. Dit maakt de stijl van drie klassieke stenen een meer modernere look. Hierbij moet je wel rekening houden dat het niet altijd mogelijk is om meer stenen erbij te zetten aangezien het gaat om een vlakke band. Bij wat rondere of dunne bandjes is het haast niet mogelijk om meer stenen er bij te zetten. En het zal ook wat meer gaan kosten.